Ytringsfriheten – hva nå?

Kan ikke sittende styresmakter kritiseres?

Heldigvis vant fornuften hos politiet, saken mot teateret og de som jobber der er henlagt

Denne uken har saken om Justisministeren fått en uventet vending, samboeren er siktet for selv å ha tent på familiens bil.

Hun har selv gått sterkt ut i sosiale media og påstått at det er et lite teaterstykke som er årsaken til terroren mot hennes familie. Et teaterstykke som er sett av noen få hundre mennesker i løpet av høsten 2018.
Jeg viste ikke om dette stykket før hun gikk til angrep på det for å ha fotografert huset deres og brukt dette bildet i oppsetningen.

Det som er mest skremmende er uttalelsen til Statsministeren om at skuespillerne og teaterdirektøren, som alle sammen har fått massive trusler og hets mot seg, må roe seg ned og ta seg sammen. De har vist skylden sjøl i følge Statsministeren?

«– Jeg tenker at de som har laget stykket, må tenke over at de også bidrar til å sette et fokus på politikere og deres omgivelser som bidrar til at det er tøffere å være politiker, selv om man putter det inn i en kunstnerisk ramme eller i et satirisk program»

Nå er skuespillerne og teaterdirektøren siktet for å ha krenket privatlivets fred.

Nazistene klarte ikke stoppe teatrene under 2. verdenskrig. Leif Juster var en av de modige teaterdirektørene som trosset overmakta og fikk fram galskapen hos de som styrte landet i de årene.

Skal Solberg-regjeringen strupe ytringsfriheten og nekte ytringer som kritiserer politikken deres?
Skal myndighetene nekte ytringer som viser galskapen hos rasister og andre radikale?

Jeg bare spør; hva skjer med ytringsfriheten når Statsministeren blander seg borti et teaterstykke som kritiserer rasistiske holdninger i samfunnet vårt?

3 tanker om “Ytringsfriheten – hva nå?

 1. Nei er du gærn!! MÅ ikke kritisere sittende regjering, da blir du jo hakkekylling for de som heie på dem………
  Hele saken er for meg blitt helt vill. Her har de brukt et bilde av en bolig som du kan finne på Googlemaps så lett som bare det. Sambo til Wara går bananas og dukker opp på forestilling og lager bråk. Mest sannsynlig har hun tent på egen bil og da blir folket i teaterforestillingen også siktet??? Her må noen virkelig forklare meg hva som har foregått fordi dette forstår jeg ikke en dritt av….

  • Du er ikke aleine om det, Rita. Her er det mye som ikke stemmer. Håper bare PST og politiet har vanntette bevis, hvis ikke blir dette en farse med krav om erstatninger i millionklassen. For ikke snakk om all hetsen og truslene som teateret må tåle, uten at noen tør å løfte en finger i forsvar

  • Siste overskrift i Aftenposten (har ikke abo)

   «Siktet Black Box-sjef: – Vil sette opp stykket på nytt
   – Det var et sjokk å få vite om siktelsen, sier teaterdirektør Anne-Cécile Sibué-Birkeland. Hun kaller det «ekstraordinært», «ute av proporsjoner» og et brudd på ytringsfriheten.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.