Valgets kvaler

Det er ganske mange som har vanskeligheter med å bestemme seg ved valg, spesielt kommune- og fylkestingsvalg. Derfor er det viktig at vi får all den informasjonen vi behøver for å ta de valgene vi synes er best.

Har vi hatt all informasjon vi føler vi trenger før et valg denne gangen? Jeg mener det er en vesentlig del som er utelatt i forkant av dette valget. Noen vil vel påstå at hva som skjer med rikspolitikere ikke har noen betydning for lokalvalg, men det har det.

Hvis denne massive aksjespekulasjonen med påfølgende habilitetsspørsmål hadde blitt offentliggjort når den ble kjent av de som skal offentliggjøre sånt, er det ikke sikkert at valgresultatet hadde blitt annerledes. Men vi hadde ikke følt oss ført bak lyset.

Jeg, og sikkert mange med meg, lurer på hva som hadde vært oppslaget i media om det var kona til Støre som hadde begått slike aksjekjøp i den perioden han har vært Statsminister.

Stortinget og Regjeringen må jobbe sammen for å få til et vanntett regelverk rundt hva de folkevalgte og deres nærmeste familie kan gjøre og ikke gjøre når det kommer til aksjehandel og utnevnelse av styreledere og andre ledere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.