Arbeiderpartiet for meg

Nå begynner snart valgkampen for Arbeiderpartiet i Holmestrand og Sande

Dette blir spennende, for det er første gang jeg er på nominasjonslista. Jeg har sagt ja til å være med for jeg ønsker å gjøre en forskjell for kommunens innbyggere.

Det blir også spennende fordi vi skal slå sammen Holmestrand og Sande i 2020
Vi i Holmestrand og Hof har akkurat slått oss sammen, og det har gått relativt bra. Selvfølgelig noen skjær i sjøen, men jevnt over tror jeg det er mest fornøyde innbyggere.

Hva er de viktigste sakene i de to kommunene, hver for seg og sammen?

For meg er barn og unges oppvekstvilkår bestandig viktig, hva kan vi gjøre for at de skal trives både på skole og fritid. Hva med økonomien til foreldrene? Er det noe kommunen kan gjøre for å utjevne ulikhetene?

En annen ting jeg brenner for er miljøet vi lever og puster i. Hva kan vi gjøre for å holde, særlig bygatene, renere så vi slipper så mye svevestøv? En løsning er å prøve, på best mulig måte, å holde tungtrafikken borte fra sentrumsgatene. Det som er like viktig er å beholde de grønne områdene vi har. Vi må legge til rette så alle kan benytte seg av naturen på sin måte. Miljø er også trivsel der vi bor og oppholder oss.

Jeg tror det er viktig med en sentrumsplan så utbyggerne har en rettesnor å gå etter når de planlegger nye prosjekter. Hva ønsker vi med sentrum, og hvordan ønsker vi at den skal se ut? Med sentrum mener jeg både byen, Hof sentrum og Sande sentrum.

Arbeiderpartiets verdigrunnlag

Frihet, likhet, solidaritet

Reflekter rundt vårt frihetsbegrep. Startet som en frihet fra tvang og underdanighet, er nå en frihet til å gjøre nesten hva man ønsker. Hvilke ting har historisk satt begrensninger på vår frihet – hvilke ting setter begrensninger på folks frihet i dag?

Like muligheter – alltid i førersetet for oss. Derfor vi tror på fellesskapsløsninger for alle, fremfor lommeboksløsninger for den enkelte.

Solidaritet – Brorskap, omtanke, men også krav til deltagelse. Borgere / forbrukere.

Frihet

  • Frihet fra…
  • Frihet til…

Like muligheter

  • Uavhengig av lommeboka
  • Uavhengig av bakgrunn
  • Til å leve ut sitt potensial
  • Til å leve et godt liv

Solidaritet

  • Den som har sterkest rygg skal bære mest
  • I vårt samfunnssyn er vi medmennesker – ikke konsumenter
  • Også internasjonalt

En tanke om “Arbeiderpartiet for meg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.